Rozwiązania dla gastronomii i HoReCa
Zawody branży mięsnej
Zawody branży mięsnej Przemysł mięsny to największa branża przemysłu spożywczego. Obecnie zatrudnia w Polsce ok. 80 tyś osób. Praca hodowcy, ubojowca czy technologa, nie jest zajęciem lekkim i wiąże się z posiadaniem określonych predyspozycji oraz umiejętności. Każdy z tych zwodów ma swoją specyfikę, a jakość pracy jest oceniana przez klienta i znacząco wpływa na wizerunek przedsiębiorstwa. Aby przybliżyć profile tych zawodów, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP przygotowało cykl 6 filmów pokazujących, jak wygląda praca w zakładzie mięsnym na stanowisku hodowcy, ubojnika, technologa, pakowacza, kierowcy oraz sprzedawcy.

Zachęcamy do obejrzenia poniższych materiałów:
Operacja „Zawody branży mięsnej” jest realizowana w ramach planu działania KSOW na lata 2014-2020 przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP w terminie 01.06-01.10.2018 r. Więcej informacji można znaleźć na stronie stowarzyszenia pod adresem http://www.srw.org.pl/.