Skruszacz mięsa - proste, a genialne... Kuchnie, restauracje i hotele mają wciąż ten sam problem - skruszanie mięsa. Tradycyjna obróbka mięsa za pomocą tłuczka to zadanie żmudne, męczące, wyczerpujące, głośne i niezbyt czyste. Aby rozwiązać ten problem, niemiecka firma Shnitzelmaster zaprojektowała ów skruszasz - model Profi. Dwa walce zgniatające napędzane są ręczną korbą. Kształt walców i ich plastikowe pokrycie gwarantuje najlepszy przerób mięsa. Dzięki urządzeniu, sok zostaje w mięsie i porównując do tradycyjnej metody, jakość skruszonego mięsa jest o wiele lepsza.
Cena netto: 3300,00 PLN
Zalety urządzenia:
- zawsze czyste i ciche miejsce pracy,
- steaker jest łatwy w obsłudze nie wymagającej szkolenia,
- przerabia każdy rodzaj mięsa bez kości do 12 mm grubości, (z dodatkowym walcem do kotletów i polędwicy wołowej do 30mm)
- zwiększa efektywna powierzchnię skruszonego mięsa,
- nie niszczy struktury włókna i komórek mięsa,
- o połowę krótszy czas obróbki,
- skruszone mięso nie traci na jakości, brak też utraty wagi,
- bardziej soczyste mięso w stosunku do tradycyjnej metody,
- łatwy do demontażu oraz możliwość mycia w zmywarce.
Specyfikacja techniczna:
- szerokość: 220 mm,
- długość wraz z korbą: 460 mm,
- wysokość: 290 mm,
- szerokość walca: 243 mm,
- średnica walca: 98 mm,
- waga 15,7 kg.