Przemysł mięsny i spożywczy
Eliminacje już za nami
Eliminacje już za nami
 
Dzisiaj odbyły się długo wyczekiwane eliminacje do I Ogólnopolskich Mistrzostw Kelnerów w naszym Centrum Kulinarnym.
 
Eliminacje rozpoczął test wiedzy, po czym uczestnicy przystąpili do zadań praktycznych. 
Musieli zmierzyć się z serwisem angielskim - filetowanie pstrąga, serwisem francuskim – przekładaniem ryb z półmiska na talerz, oraz serwisem wina - w obecności gościa.
 
Nad przebiegiem eliminacji czuwała komisja Jury w składzie:
Michał Chabior - Prezes SKP, Jan Jakimowicz – Członek SKP, Dariusz Brudny - członek SKP, Artur Długosz - Członek i Artur Grzęda – członek IR, menadżer HoReCa Weindich.
 
Podziękowania należą się dla Piotra Boreckiego (V-ce Prezes SKP) za organizację eliminacji.
 
Finałowa szóstka zmierzy się 13.03.2018 r. podczas wydarzenia Gastrosilesia / Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach.

Do finału zakwalifikowały się następujące osoby:
  • Lucyna Stępień
  • Michał Kuk
  • Michał Lapczyk
  • Maciej Łusiński
  • Remigiusz Mańczyk
  • Sylwester Ochman
     
Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia!