Kostkownica Rühle model High-Tech SR-2 Turbo
Kostkownica RÜHLE High-Tech SR2 Turbo jest maszyną do cięcia świeżych, gotowanych lub lekko zmrożonych mięs (do temp. minus 3 st. C), kiełbas, szynek, gotowanych warzyw, ryb i odpowiednich gatunków sera w kostki, słupki lub plasterki.
Maksymalna wydajność urządzenia wynosi ca. 2,500 kg/ godzinę. Temperatura przetwarzanego surowca: - 1 st. C do + 80 st. C.
Budowa kratek tnących, geometria komory, jak również inteligentny system docisku, zapewniają milimetrową dokładność cięcia, wysoką wydajność i powtarzalność procesu. Również wtedy, gdy wsad do cięcia jest szczególnie twardy, bardzo miękki lub skrajnie suchy.
Kostkownica wykonana w całości ze stali nierdzewnej, posiada gładkie powierzchnie, oraz łagodnie zaokrąglone krawędzie. Duża komora robocza eliminuje cięcie wstępne i pozwala na umieszczenie np. całej karkówki wieprzowej lub dobrze nadzianych wyrobów o kalibrze 90.
W konstrukcji urządzenia położono szczególny nacisk na higienę. Droga, jaką przemierza produkt jest całkowicie odizolowana od części napędowych, co eliminuje jakiekolwiek możliwe zanieczyszczenie.
Zalety urządzenia:
Maksymalna wydajność urządzenia wynosi ca. 2,500 kg/ godzinę. Temperatura przetwarzanego surowca: - 1 st. C do + 80 st. C.
Budowa kratek tnących, geometria komory, jak również inteligentny system docisku, zapewniają milimetrową dokładność cięcia, wysoką wydajność i powtarzalność procesu. Również wtedy, gdy wsad do cięcia jest szczególnie twardy, bardzo miękki lub skrajnie suchy.
Kostkownica wykonana w całości ze stali nierdzewnej, posiada gładkie powierzchnie, oraz łagodnie zaokrąglone krawędzie. Duża komora robocza eliminuje cięcie wstępne i pozwala na umieszczenie np. całej karkówki wieprzowej lub dobrze nadzianych wyrobów o kalibrze 90.
W konstrukcji urządzenia położono szczególny nacisk na higienę. Droga, jaką przemierza produkt jest całkowicie odizolowana od części napędowych, co eliminuje jakiekolwiek możliwe zanieczyszczenie.
Zalety urządzenia:
- wysoka powtarzalność procesu
- gładkie powierzchnie ciętego produktu
- czysto-mechaniczny posuw również przy gorących produktach
- system dociskowy, formujący produkt już przed jego cięciem
- automatyczny załadunek
- taśma odprowadzająca pocięty produkt do standardowego wózka do farszu o pojemności 200 l i wysokości 750 mm
Chcesz uzyskać więcej informacji? Skontaktuj się z naszymi specjalistami. Zadzwoń pod nr: 32 746 91 00 |