-->
Kuter przelotowy Konti Seydelmann KK 250 AC-6
Urządzenie jest przeznaczone do produkcji różnych gatunków kiełbas o różnym stopniu rozdrobnienia oraz emulsji tłuszczowych również z surowych skórek wieprzowych.
Innowacyjny system rozdrabniania składa się z nieruchomych i wirujących tarcz tnących o otworach różnej średnicy. Rozdrobnienie produktu następuje wielopoziomowo. Surowiec kutrowany jest w momencie przejścia przez otwory kolejnych tarcz tnących. Im więcej zamontowanych tarcz, tym wyższy stopień rozdrobnienia surowca. Zestaw tnący może składać się z maksymalnie siedmiu tarcz. Wyjątkowość rozwiązania polega na wyeliminowaniu tarcia pomiędzy tarczami. Zużywanie się tarcz poprzez tarcie metalu o metal zostało wyeliminowane. Nie ma więc możliwości zanieczyszczenia masy mięsnej przez ścierające się tarcze tnące.
  • wydajność kutra - do 15 t na godzinę
  • ostrzenie zestawu tnącego dokonuje się po przerobie około 200 – 1500 ton, a jego wymianę po około 4000 – 12000 ton produktu
  • osiągalna wydajność cięcia do 4.000.000 cięć, a tym samym doskonała emulgacja
  • konstrukcja kutra przesuwny na rolkach,
  • 7-częściowy zestaw tnący dla kiełbas drobno i grubo-rozdrobnionych

Chcesz uzyskać więcej informacji? Skontaktuj się z naszymi specjalistami.

Zadzwoń pod nr: 32 746 91 00