-->
Nóż krążkowy, trymer ENDEAVOUR

Urządzenie składa się z silnika elektrycznego i całej gamy noży obrotowych, które napędzane są mechanicznie za pomocą giętkiej linki. Dzięki temu rozwiązaniu wyklucza się niebezpieczeństwo przypadkowego porażenia pracownika prądem. Główną zaletą tego noża jest zwiększony uzysk mięsa do tłuszczu, a zatem i zysk.

Noże obrotowe mają bardzo szerokie zastosowanie, które zależne jest od użytej końcówki (różne średnice noży obrotowych z ogranicznikiem lub bez ogranicznika grubości cięcia).

Charakterystyka:

- czyszczenia kości wieprzowych, wołowych, korpusów indyczych itd., w wyniku, czego odzyskuje się znaczące ilości wysokiej jakości mięsa,

- trybowania drobiu (np. udka drobiowe),

- oczyszczania mięsa z nadmiaru tłuszczu (np. szynki, łopatki)

- plastrowania słoniny, łososia (końcówki z regulowaną głębokością cięcia),

- wycinania ucha środkowego i gałki ocznej,

- usuwania łoju,

- wyciągania polędwiczki wieprzowej,

- i wielu innych czynności.
 

Chcesz uzyskać więcej informacji? Skontaktuj się z naszymi specjalistami.

Zadzwoń pod nr: 32 746 91 00