-->
Porcjomat stałowagowy MAJA model FP 100
Urządzenie FP 100 wykorzystuje metodę cięcia wolumetrycznego i jest przeznaczone do dokładnego porcjowania elementów mięsa wieprzowego i wołowego jak: polędwica, elementy szynki, karczek /ogólnie mięsa świeżego, bez kości, o temperaturze od -2 ºC do +4 ºC, zewnętrznie schłodzonego/, transportowania plastrów na zewnątrz urządzenia - wysokość taśmy odprowadzającej 950 mm.

Ostatnia porcja, nie spełniająca kryterium stałej wagi, jest odrzucana na osobny transporter. FP 100 zapewnia bardzo wysoką higienę pracy, prawie całkowity brak kontaktu człowieka z towarem.
Istnieje możliwość dostosowania tempa pracy FP100 do tempa pracy innych urządzeń pracujących w linii.

Perfekcyjność urządzenia wynika z następujących jego cech:
  • cięcie odbywa się z kontrolą porcji
  • pełna higiena procesu produkcji - produkt ma kontakt jedynie z komorą cięcia, z nożem tnącym i transporterem rozładowczym
  • urządzenie gwarantuję wysoką dokładność, stałą grubość plastrów i perfekcyjną jakość cięcia
  • urządzenie pracuje w sposób ciągły, cięcie odbywa się bez przerw na załadunek. Obrotowe komory załadowcze pozwalają ładować jedną komora w trakcie, gdy druga bierze udział w
  • cięciu.
  • nieproduktywny czas pracy urządzenia skrócony do minimum.

Chcesz uzyskać więcej informacji? Skontaktuj się z naszymi specjalistami.

Zadzwoń pod nr: 32 746 91 00