Robot do kebabu, czyli urządzenie do obróbki termicznej zintegrowane z systemem zautomatyzowanego cięcia kebabu. To rewolucyjne urządzenie pozwala na bezobsługowe cięcie produktu w trybie ciągłym. Automat znajduje zastosowanie w punktach małej gastronomii, oraz zakładach produkcyjnych.
IDM Mekatronik to producent urządzeń do kebaba z automatycznym system cięcia, który stał się wzorem do naśladowania na całym świecie.
Koniec problemu brudnych rąk, dzięki czemu produkt końcowy jest bezpieczny dla potencjalnych klientów. Ponadto eliminuje problem braku pracowników i zapewnia idealne prowadzenie noża.
Poznaj model KM 120 BMR
Automatyczny opiekacz elektryczny, robot idealny do opiekania mięsa uformowanego w walec, gyrosa, o maks. Wys. Walca do 75 cm i ciężarze do 120 kg.
Automat do gyrosa (kebabu), robot z opiekaczem pionowym do 120 kg, elektryczny, 5- el. grzewczych, POTIS KM-120
Opiekacz elektryczny, idealny do opiekania mięsa uformowanego w walec, o maksymalnej wysokości (długości walca) do 75 cm i ciężarze do 120 kg. Roboty Doner Fast Food wyprodukowano przy użyciu zaawansowanych technik mechatronicznych, ze szczególnym uwzględnieniem 10-letniej historii rozwoju firmy POTIS®, a co za tym idzie - z ogromnym zasobem wiedzy i nabytych w tej dziedzinie doświadczeń. Roboty POTIS® Doner Fast Food, to nie tylko urządzenia gastronomiczne. To po prostu innowacja, która stawia każdego użytkownika krok przed konkurencją. To nowoczesność, która zwraca uwagę klientów i wyróżnia spośród konkurencji, i to nie tylko w tzw. branży produkcji kebaba, ale wręcz w całej gastronomii.
Robot Potis KM-80, to wielofunkcyjny automat do pieczenia, krojenia i utrzymywania ciepła, doskonały do każdego rodzaju mięsa, stosowanego przy produkcji kebabów i gyrosów. Maszyna obsługiwana jest za pomocą ekranu dotykowego lub pilotem zdalnego sterowania, a łatwość obsługi robota zapewnia nowoczesne oraz w pełni intuicyjne oprogramowanie urządzenia gastronomicznego. Komputer zarządza wszystkimi procesami, użytkownikowi pozostawiając tylko wybór samego programu, ustawienie grubości cięcia (dostępny zakres 0,1 do 1,0 cm), rodzaju krojenia, itp. Za precyzję operacji cięcia odpowiada cyfrowy układ optyczny, wspomagany odpowiednimi funkcjami programowymi, pozwalającymi m. in. na obróbkę mechaniczną walca mięsa o nierównej powierzchni. Roboty są trwałe i niezwykle efektywne, wyprodukowane zostały tylko i wyłącznie z wysokiej jakości materiałów, ich części dają się łatwo demontować, umożliwiając tym szybkie czyszczenie urządzenia. (Istnieje również możliwość kąpieli wodnej typu "bain-marie".) Wszystkie roboty Doner Fast Food Potis KM, stanowią wydajne centrum atrakcji o technologicznym i bardzo higienicznym wyglądzie. Idealny do gastronomii, a w szczególności punktów gastronomicznych sprzedaży doner kebab, kebabu, gyrosa.
Szerokość urządzenia/ podstawy urządzenia: 780 mm,
Długość podstawy urządzenia/ Głębokość: 930 mm,
Wysokość całkowita urządzenia opiekającego: 1291 mm.
Maksymalna masa mięsa: 120 kg
Maks. wysokość mięsa: 750 mm.
Maksymalna średnica mięsa: 460 mm.
Regulowana grubość krojenia: od 1 mm do 10 mm.
Kąt cięcia mięsa, maksymalny: 15°.
Programy cięcia/ krojenia: stożkowe / płaskie.
Dodatkowe funkcje: pieczenie, utrzymywanie ciepła.
Ilość zastosowanych elementów grzewczych: 5 sztuk.
Zasilanie: 230 V
Wymagane zabezpieczenie przeciążeniowe sieci: 25 A.
Zgodność z normami/ dyrektywami: 2006/95/EC, EN 60335-1:2012.