Przemysł mięsny i spożywczy
Targi
 
GASTROSILESIA / FOOD SHOW
Mamy ogromną przyjemność zaprosić Państwa na V edycję wydarzenia GASTROSILESIA, która po raz pierwszy odbędzie się wiosną, razem z wielkim gastronomicznym przedsięwzięciem: FOOD SHOW w Międzynarodowym Centrum Kongresowym (MCK) w Katowicach w dniach 11-13 marca 2018r.
 
W tym roku firma Weindich jako Partner strategiczny FOOD SHOW i organizator targów GASTROSILESIA, zaprasza Państwa do udziału w charakterze WYSTAWCY, a tym samym do współtworzenia strefy sprzętowo-technologicznej, w ramach której prezentowane będą rozwiązania oraz urządzenia dla sektora HoReCa i gastronomii przemysłowej.
 
GASTROSILESIA / FOOD SHOW – miejsce, gdzie technologia łączy się ze smakiem
GASTROSILESIA – strefa dla wystawców sprzętu i wyposażenia sektora HoReCa. To wydarzenie już dobrze znane w branży, odbywające się od 8 lat w siedzibie firmy Weindich w Chorzowie. Pierwszy raz odbędzie się w Katowicach, korzystając z nowoczesnej infrastruktury obiektu Międzynarodowego Centrum Kongresowego. Nasze targi zgromadziły dotychczas ponad 10 000 gości z kraju i z zagranicy. 
 
Gastrosilesia to wydarzenie stworzone dla profesjonalistów poszukujących najlepszych rozwiązań dla swojego biznesu. Tutaj technologia decyduje o wysokiej wydajności i doskonałej jakości przygotowywanych produktów i potraw. To wydarzenie jest odpowiedzią na rozwój branży gastronomicznej i spożywczej w Europie Środkowo-Wschodniej. W jednym miejscu i czasie prezentowana jest kompleksowa oferta wyposażenia hoteli, restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni, sklepów i innych punktów gastronomicznych i Convenience Food. Od urządzeń gastronomicznych i chłodniczych, wyposażenie dla zakładów przetwórstwa spożywczego, poprzez meble, zastawę stołową, tekstylia i oprogramowanie. Dzięki takiej formule, wspartej biznesowym charakterem paneli dyskusyjnych i prezentacji, wydarzenie wyróżnia się wśród innych imprez tego typu.
 
FOOD SHOW – strefa dla producentów żywności i napojów. To największe wydarzenie na południu Polski organizowanego dla firm z branży spożywczej z tak dużym rozmachem i nakładem promocyjnym w branżowych mediach elektronicznych i prasie. Organizatorem jest grupa PTWP, organizator cyklicznych spotkań biznesowych, kongresów i konferencji, na czele z Europejskim Kongresem Gospodarczym, oraz właściciel opiniotwórczego portalu: portalspozywczy.pl i wydawca czasopisma Rynek Spożywczy. Organizowane przez PTWP imprezy w MCK cieszą się zawsze bardzo dużym zainteresowaniem, przyciągając średnio 15 tys. zainteresowanych odbiorców przez cały okres trwania danego wydarzenia. Pierwsza edycja tego wydarzenia miała miejsce w marcu 2017 roku i przyciągnęła tłumy zainteresowanych: profesjonalistów i konsumentów: 3 dni spotkań, 2000 specjalistów, 10 000 zwiedzających. 
 
WYJĄTKOWE MIEJSCE NA WYJĄTKOWE WYDARZENIE
Na powierzchni ponad 8 000 m², w trakcie 3 dni GASTROSILESIA/ FOOD SHOW, odbywać się będą wystawy sprzętu, maszyn i urządzeń dla przetwórstwa spożywczego oraz technologii z tym związanych (wystawcy strefy Gastrosilesia, hala B) , a także prezentacje i degustacje produktów żywnościowych (wystawcy strefy Food Show, hala A), pokazy i warsztaty kulinarne, debaty i dyskusje branżowe.
DEBATY BRANŻOWE PRZYCIĄGAJĄCE WAŻNYCH GOŚCI Z CAŁEJ POLSKI
To, co odróżnia to wydarzenie od innych, to merytoryczne debaty z udziałem szanowanych liderów z branży gastronomicznej, prezesów oraz osób zarządzających największymi firmami spożywczymi. To stwarza okazję do biznesowych spotkań na najwyższym szczeblu. Dwudniowy program debat przygotowywany jest na podstawie wnikliwych obserwacji analityków rynkowych z portalu spożywczego. Do udziału w debatach zapraszani są: eksperci, opiniotwórcy i kadra zarządzająca wiodących firm.
 
 
POKAZY KULINARNE, PRESTIŻOWE KONKURSY
Wydarzenie wzbogacą pokazy gotowania, warsztaty kulinarne, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi. Ponadto, wydarzeniu będzie towarzyszyć finał IV Kulinarnego Pucharu Śląska dla szkół gastronomicznych oraz finał I Ogólnopolskich Mistrzostw Kelnerów, których organizatorem jest Centrum Kulinarne firmy Weindich.
 
 
ZOSTAŃ  WYSTAWCĄ
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w wydarzeniu w charakterze wystawcy w strefie GASTROSILESIA.
 
W przypadku pytań dotyczących uczestnictwa w targach, prosimy o kontakt z biurem targowym nr tel. +48 606 298 163 lub drogą mailową: [email protected].

W oczekiwaniu na Państwa decyzję, pozostajemy z poważaniem.

 

RetailShow
W dniach 15-16 listopada 2017 weźmiemy udział w VIII edycji Międzynarodowych Targów Wyposażenia Sklepów RetailShow, które odbędą się w Warszawie.
Znajdziecie nas na stoisku C06A tuż przy wejściu do hali.
 
Charakterystycznym elementem tych targów jest strefa The Perfect Store – jest to modelowy sklep przygotowany przez profesjonalną firmę zajmującą się architekturą wnętrz dla sklepów.
W tej strefie znajdzie się tez nasze urządzenie – szafa do sezonowania mięsa Maturmeat.
 
Więcej o targach na stronie http://www.retailshow.pl/



Targi, na których jesteśmy obecni
 
Nasze międzynarodowe doświadczenie budujemy biorąc udział w najważniejszych światowych imprezach wystawienniczych zarówno jako wystawca jak i odwiedzający. W roku 2017 będziemy obecni na:
 
07-12.05.2017 - IFFA, Frankfurt nad Menem, Niemcy
30.08-01.09.2017 - ANUFOOD China 2017, Pekin, Chiny
12-14.09.2017 - InProdMash, International trade fair for food processing and packaging, confectionery and beverage industry, Kijów, Ukraina
19-22.09.2017 - Process Expo, Chicago, USA
25-28.09.2017 - Polagra-Tech, Poznań, Polska
09-13.10.2017 - Agroprodmash Moscow, International exhibition of machinery, equipment and ingredients for the food industry, Moskwa, Rosja
21-23.10.2017 - SÜFFA The Trade Fair for the Meat Industry, Stuttgart, Niemcy
25-29.10.2017 - INDAGRA FOOD & CARNEXPO, Bukareszt, Rumunia
20-24.10.2017 - HOST Milano, Equipment, Coffee & Food International Hospitality Exhibition, Mediolan, Włochy



Jesteśmy jedyną firmą w Polsce, która organizuje targi na terenie swojej siedziby. Co dwa lata odbywają się na terenie naszej firmy Międzynarodowe Targi Technologii i Przetwórstwa Spożywczego GASTROSILESIA, cieszące się dużym zainteresowaniem zarówno wśród odwiedzających nas gości oraz wystawców. To cykliczne wydarzenie jest miejscem spotkań producentów, dystrybutorów, dostawców i ekspertów z branży HoReCa, gastronomicznej oraz spożywczej.

 

Głównym założeniem targów jest kompleksowa odpowiedź na potrzeby rynku oraz zbudowanie platformy wymiany doświadczeń i usług. Pragniemy czerpać jak najlepsze wzorce i przekazywać je dalej, stąd też w gronie ponad 100 wystawców krajowych i zagranicznych znajdują się podmioty, które wyznaczają standardy i trendy w gastronomii. W trakcie targów odbywają się liczne prelekcje, seminaria branżowe, a także pokazy kulinarne.

 

Wspieramy zarówno zawodowców: szefów kuchni z wieloletnim doświadczeniem, restauratorów, jak i adeptów zawodu: - młodych kucharzy i uczniów ze szkół gastronomicznych. Jesteśmy pomysłodawcą i organizatorem Kulinarnego Pucharu Śląska dla szkół gastronomicznych, który podczas targów zwykle ma swój finał.
 
Zapraszamy na naszą stronę: www.targi.gastrosilesia.pl