Rozwiązania dla gastronomii i HoReCa

Mobilny piec opalany drewnem

Cena netto: 19 900,00 PLN

Używany, ubezpieczony, zarejestrowany, dodatkowy pokrowiec transportowy, odbiór w Chorzowie.

Mobilny piec opalany drewnem przeznaczone do punktów gastronomicznych, cateringów, imprez plenerowych. Posiada certyfikat. który umożliwia podłączenie bezpośrednio do komina. Oferowany model pieca przeznaczony jest do użytku w plenerze zbudowany jest na przyczepie, co umożliwia łatwy transport. Zimą można używać ich w pomieszczeniach zamkniętych, latem na zewnątrz. Dach oraz obudowa zewnętrzna są w kolorze czerwonym, przód w rustykalnej wersji w kolorze czarnym. Drzwiczki paleniska oraz komory wsadowej są wykonane z żeliwa. Posiada dwie płyty szamotowe, nierdzewne ruszty, termometr, czasomierz. Piec jest łatwy w obsłudze i nie wymaga dodatkowych podłączeń . Piec wykonany jest w wersji przelotowej (drzwiczki z dwóch stron) co ułatwia, piecznie dłuższych produktów np. prosiaków.

W piecu można piec, smażyć, dusić, grillować takie produkty jak chleb, pizza, ciasta, mięsa, drób , baranina, prosiaki, udźce, warzywa. Łatwy w transporcie i obsłudze. Do wykorzystania w plenerze jak i zamkniętych obiektach. Również można smażyć mięso w niskich temperaturach co sprawia że mięso jest soczyste i zmniejsza straty na produktach.