Rozwiązania dla gastronomii i HoReCa

Wyprzedaż

Skruszacz mięsa Profi SchnitzelMaster

Skruszacz mięsa - proste, a genialne... Kuchnie, restauracje i hotele mają wciąż ten sam problem - skruszanie mięsa. Tradycyjna obróbka mięsa za pomocą tłuczka to zadanie żmudne, męczące, wyczerpujące, głośne i niezbyt czyste. Aby rozwiązać ten problem, niemiecka firma Shnitzelmaster zaprojektowała ów skruszasz - model Profi. Dwa walce zgniatające napędzane są ręczną korbą. Kształt walców i ich plastikowe pokrycie gwarantuje najlepszy przerób mięsa. Dzięki urządzeniu, sok zostaje w mięsie i porównując do tradycyjnej metody, jakość skruszonego mięsa jest o wiele lepsza.

Cena netto: 3300,00 PLN

Zalety urządzenia:
  • zawsze czyste i ciche miejsce pracy,
  • steaker jest łatwy w obsłudze nie wymagającej szkolenia,
  • przerabia każdy rodzaj mięsa bez kości do 12 mm grubości, (z dodatkowym walcem do kotletów i polędwicy wołowej do 30mm)
  • zwiększa efektywna powierzchnię skruszonego mięsa,
  • nie niszczy struktury włókna i komórek mięsa,
  • o połowę krótszy czas obróbki,
  • skruszone mięso nie traci na jakości, brak też utraty wagi,
  • bardziej soczyste mięso w stosunku do tradycyjnej metody,
  • łatwy do demontażu oraz możliwość mycia w zmywarce.

Specyfikacja techniczna:
  • szerokość: 220 mm,
  • długość wraz z korbą: 460 mm,
  • wysokość: 290 mm,
  • szerokość walca: 243 mm,
  • średnica walca: 98 mm,
  • waga 15,7 kg.