Produkcja, badania i rozwój
Media o nas
tvp3katowice

Aktualności TVP3 Katowice z dnia 14.09.2016 o godz. 21:45 - reportaż od: 12:59
dziennik-zachodni

Dziennik Zachodni
wydanie z dnia 14.09.2016 roku

polskie-radio-katowice

 

 

papaja

Informacja na portalu papaja.pl

 

 

 

 

 

 


Bezpieczeństwo w procesie przetwórstwa spożywczego to społeczna odpowiedzialność. O innowacyjnych technologiach w piłach Scott, systemach ochrony operatora OPS w procesie skórowania oraz systemach mikrofalowych i technologii pakowania próżniowego przeczytać można w jednym z wydań Mięsnych Technologii. Dzisiejsza rzeczywistość stawia wiele wyzwań dotyczących bezpieczeństwa pracy pracowników. Coraz trudniej znaleźć operatorów wykwalifikowanych i doświadczonych. Coraz mniej jest chętnych do pracy w trudnych warunkach, występujących np. w zakładach mięsnych. Innowacyjne technologie, takie jak BladeStop™, Glovecheck czy OPS dają gotowe rozwiązanie, jak zmniejszyć ryzyko wypadku operatorów pił stołowych oraz gotowy sposób na zapewnienie bezpieczeństwa w miejscu pracy przy niewielkiej tego cenie. Stawiamy również na bezpieczeństwo w procesie przetwórstwa spożywczego, dlatego przeczytać można także o technologii systemów mikrofalowych i higienie innowacyjnego procesu przygotowania żywności. Dodatkowo dowiecie się Państwo tez jak w sposób bezpieczny dla zdrowia przedłużyć przydatność do spożycia żywności dopełniając najwyższych standardów w pakowaniu. A mowa o pakowarkach Henkelman i liniach pakujących ItalianPack.
Mięsne Technologie, 2021 | przeczytaj całość na stronie www
 

Naszą działalnością łączymy branże! Z takim hasłem przewodnim wystąpiliśmy podczas Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH 2017.
Papaja.pl, 2017 | przeczytaj całość na stronie www
Mieso.com.pl, 2017 | przeczytaj całość na stronie www
Food Service, 2017 | przeczytaj całość na stronie www

W piątek 15 stycznia 2016 r. właściciel firmy Weindich - Jerzy Weindich - otrzymał Odznakę Honorową za Zasługi dla Rozwoju Gospodarki Rzeczypospolitej Polskiej
Ogólnopolski Informator Masarski, 2016 | pobierz całość w formacie PDF

Spośród właścicieli wielu Polskich firm zajmujących się zaopatrzeniem branży mięsnej na uwagę zasługuje sylwetka Jerzego Weindicha.
Sukces, 2016 | pobierz całość w formacie PDF

Weindich Sp. z o.o. jest firmą rodzinną ze 100% polskim kapitałem łączącą 25-letnie doświadczenie i tradycję z nowoczesnym spojrzeniem na biznes.
Sukces, 2016 | pobierz całość w formacie PDF
 

Firma Weindich to firma stworzona i zarządzana rodzinnie. Wieloletnie doświadczenie i bardzo konsekwentne budowanie zaufania do firmy i oferowanych przez nią produktów i technologii zaowocowało wysoką pozycją w sektorze przemysłu mięsnego i spożywczego.
MEGAMAG, 03/2015 | przeczytaj całość na stronie www
 

Firma Weindich jest znana na rynku od 20 lat, wypracowała sobie opinię, której konkurencja może jej jedynie pozazdrościć.

Rzeźnik Polski, 02/2011 | pobierz całość w formacie PDF

 

W obliczu dokonujących się na naszych oczach transformacji, spróbujmy przyjrzeć się im bliżej i odpowiedzieć sobie na pytanie: co je powoduje i jaki może być ich kolejny etap?

Bilans Dodatni, 02/2011 | pobierz całość w formacie PDF

 

W dniach 7-9 października br. odbyły się Jubileuszowe Targi z okazji 20-lecia frmy BASTRA. Uczestniczyło w nich ponad 100 wystawców z 14 krajów.

Rzeźnik Polski, 11/2010 | pobierz całość w formacie PDF

 

Trzydniowa impreza pod hasłem "Targi Jubileuszowe Bastra" odbywała się w siedzibie chorzowskiej firmy w dniach 7-9 października.

Bilans Dodatni, 10/2010 | pobierz całość w formacie PDF

 

Dobiegła końca pierwsza edycja Targów Jubileuszowych frmy Bastra Weindich. Na 2,5 tys. m2 wystawiono asortyment z 14 krajów świata.

Informator Masarski, 11/2010 | pobierz całość w formacie PDF

Kalejdoskop Mięsny, 05/2010 | pobierz całość w formacie PDF

 

Każdy kto przechadzał się wśród stoisk firm zgromadzonych w chorzowskiej siedzibie firmy Bastra Weindich, miał niepowtarzalną okazję, aby z bliska przyjrzeć się najnowszym rozwiązaniom technologicznym skierowanym do branży mięsnej i gastronomicznej.

Informator Masarski, 11/2010 | pobierz całość w formacie PDF

 

Mirosław Weindich, współwłaściciel frmy BASTRA obawiał się, że po wypadku, nie będzie mógł już nigdy kontynuować swojej pasji motocyklowej.

Rzeźnik Polski, 09/2010 | pobierz całość w formacie PDF

 

Podstawą sukcesu w tym sporcie jest spokój i panowanie nad emocjami oraz umiejętność wyciszenia się – to w darcie podoba mu się najbardziej.

Rzeźnik Polski, 07/2010 | pobierz całość w formacie PDF

 

Do trudnych zabrudzeń powinno stosować się wyłącznie profesjonalne środki utrzymania czystości.

Auto Moto Serwis, 6/2010 | pobierz całość w formacie PDF

 

Zmiany cech genetycznych z pokolenia na pokolenie określamy mianem ewolucji. Nowa generacja łuskarek MAJA to najlepszy przykład tego procesu.

Rzeźnik Polski, 06/2010 | pobierz całość w formacie PDF

Magazyn Przemysłu Mięsnego, 5-6/2010 | pobierz całość w formacie PDF

 

Firma Bastra Weindich wzięła udział w największej i najważniejszej w Polsce imprezie targowej dedykowanej branży HoReCa.

Ogólnopolski Informator Masarski, 05/2010 | pobierz całość w formacie PDF

 

Kiedy przed dwudziestu laty Bastra Weindich stawiała swoje pierwsze kroki w przemyśle mięsnym, mało kto spodziewał się, że na przestrzeni kolejnych lat odniesie ona tak duży sukces na rynku, nie tylko w przemyśle spożywczym, ale także w gastronomii.

Ogólnopolski Informator Masarski, 03/2010 | pobierz całość w formacie PDF

 

Utrzymanie warsztatu w czystości stało się ważnym elementem, na który zwracają uwagę klienci.

Auto-Moto Serwis, 01-02/2010 | pobierz całość w formacie PDF

 

Kto ma w domu mikrofalówkę, ten wie, ile czasu można zaoszczędzić, by szybko przygotować posiłek, podgrzewając lub rozmrażając danie.

Magazyn Przemysłu Mięsnego, 11-12/2009 | pobierz całość w formacie PDF

 

Po targach Polagra czerwony telefon HotLine w Bastra Weindich dzwonił jak opętany.

Kalejdoskop Mięsny, 5/2009 | pobierz całość w formacie PDF

 

Wszystkie firmy uczestniczące w przedsięwzięciach tego rodzaju mają swoje założenia, które często weryfikuje rzeczywistość.

Bilans Dodatni, październik 2009 | pobierz całość w formacie PDF

 

W większości zakładów mięsnych na co dzień rozmraża się duże partie mięsa.

Bezpieczeństwo i Higiena Żywności, 11/76/2009 | pobierz całość w formacie PDF

 

Spośród właścicieli wielu Polskich firm zajmujących się zaopatrzeniem branży mięsnej na uwagę zasługuje sylwetka Jerzego Weindicha urodzonego w 1950 roku w Chorzowie.

Kalejdoskop Mięsny, 3/2009 | pobierz całość w formacie PDF

 

Nie było jeszcze takiego sympozjum dla branży mięsnej. Tę opinię zgodnie po imprezie, zorganizowanej w dniach 23-25 października na Zamku Książ, powtarzała większość uczestników.

Kalejdoskop Mięsny, 5/2008 | pobierz całość w formacie PDF

 

Nasza firma została założona w 1991 r. Jesteśmy przedsiębiorstwem rodzinnym.

Magazyn Przemysłu Mięsnego, 7/2005 | pobierz całość w formacie PDF