Nasza Oferta


Akcesoria do transportu

Baseny i wanny


Baseny i wanny
Baseny i wanny masarskie znajdują zastosowanie w przemyśle gastronomicznym i mięsnym, umożliwiając oszczędne i sprawne mycie oraz transportowanie utensyliów, narzędzi i półproduktów. Wanny i baseny zapewniają mobilność i wygodę, podnosząc wydajność pracy zakładu produkcyjnego lub obsługi kuchennej.
Baseny i wanny są standardowym elementem wyposażenia wszelkiego rodzaju większych lokali gastronomicznych, jak bary, restauracje, jadłodajnie, stołówki itp. Nalewając do nich wody, można w krótkim czasie zbiorczo umyć dużą ilość naczyń, co w przypadku tradycyjnego sposobu mycia w zlewie byłoby po pierwsze kosztowne z uwagi na dużą ilość zużytej wody, a po drugie znacznie bardziej czasochłonne. Dzięki basenom i wannom mycie staje się szybsze, co podnosi wydajność lokalu gastronomicznego.
Użycie basenów i wanien nie ogranicza się jednak wyłącznie do celów dezynfekcyjnych – równie istotne są ich funkcje transportowe. Otóż tego typu sprzęt – pod warunkiem, że jest wyposażony w kółka – pozwala na bezproblemowe przewożenie z miejsca na miejsce ciężkiej tuszy, dużych kawałków mięsa czy wielu półproduktów. Tym samym nie trzeba nosić wszystkiego z osobna, co pozwala pracownikom zakładu skupić się na innych, ważniejszych zadaniach.

Haki i zawiesia


Haki i zawiesia
Przeładunek, linia produkcyjna, branża budowlana – wszędzie tam haki i zawiesia stanowią bardzo pomocne narzędzia ułatwiające sprawną pracę. Warto wiedzieć, z czego składają się profesjonalne zawiesia, a przez to – czym kierować się przy zakupie konkretnych rozwiązań.
Zawiesia to system rozwiązań, w które wyposażane są urządzenia działające na zasadzie dźwigni. Zwykle nie łączy się ich z tak zwaną dźwignicą, ale czymś podwieszonym. Jeżeli zastanawiasz się nad materiałem konstrukcji – jest z tym różnie: istnieją zawiesia z lin, łańcuchów, pasów włókiennych, a także sztucznych. Znaczenie ma również liczba cięgien i pętel, rodzaj obwodu, a także wyposażenie w hak lub ogniwo. Trudno wskazać tutaj kryteria wyboru – podstawowym jest bowiem potrzeba zakładu i praktyczne przeznaczenie.
Zwróć uwagę, czy system haków jest wyposażony w udogodnienia ułatwiające obsługę, zapewniające bezpieczeństwo, przeciwdziałające skutkom eksploatacji. Nie są to rozwiązania jednorazowe, mają przecież służyć latami. Dobrze, jeśli producent oferuje możliwości kontroli i regeneracji.
Uzupełnij stanowisko pracy o haki i zawiesia, jeżeli zoptymalizuje to pracę i zwiększy efektywność zakładu. Nie kieruj się ceną, ale jakością i realnymi potrzebami. Haki masarskie powinny być wykonywane ze stali nierdzewnej gwarantującej niezawodność. Waga, rozmiar, długość i cena pozostają niewielkie, ale liczy się przede wszystkim jakość.

Kije wędzarnicze


Kije wędzarnicze
W ofercie posiadamy kije wędzarnicze różnych rozmiarów wykonane z aluminium lub stali nierdzewnej. Szczególnej uwadze polecamy kije Diamant Line wykonane z nierdzewnej rurki, zaokrąglone i polerowane, co sprawia, że są bezpieczne w użyciu, łatwe do utrzymania w czystości i bardziej trwałe od innych modeli. Mocno zaokrąglone końcówki kija nie uszkadzają jelit oraz zapewniają wzrost tępa ich zawieszania, bez obawy uszkodzenia. Wszechstronnie stosowana polerowana powierzchnia zapewnia skrócony czas mycia i niższe koszty czyszczenia. Kije Diamant Line mają wielokrotnie dłuższą żywotność od kija aluminiowego.

Palety


Palety
Nawet palety o niskiej wadze zapewniają stabilność i cechują się dużą wytrzymałością. Idealnie sprawdzają się w transporcie żywności, zwłaszcza produktów mięsnych. Użycie palety naszej produkcji gwarantuje bezpieczny transport z bardzo niskim prawdopodobieństwem wystąpienia jakichkolwiek strat na towarze.
Dysponujemy paletami o odpowiedniej konstrukcji, wzmocnionymi za pomocą materiałów o większej twardości, przeznaczonymi do transportu produktów o dużej wadze. Oferujemy palety wykonane z elastycznego polietylenu, polistyrenu (styropianu), bezpieczne i wygodne w użyciu, które zapewniają odpowiednią ochronę przewożonym towarom. Z kolei dzięki kształtowi powierzchni palet utrzymanie ich czystości nie nastręcza problemów.
Wśród naszych produktów znajdują się również palety plastikowe i półpalety, których zastosowanie jest rozwiązaniem znacznie bardziej higienicznym niż użycie drewnianych europalet. Umożliwiają one naniesienie na nich logo producenta, ich odporność na zniszczenia i zastosowanie tworzywa łatwego do oczyszczenia sprawiają zaś, że mogą być wykorzystywane wielokrotnie.

Skrzynki i pojemniki


Skrzynki i pojemniki
Odpowiedni zestaw skrzynek i pojemników stanowi bardzo ważny element wyposażenia każdego zakładu mięsnego. Są wykorzystywane do transportu i magazynowania produktów mięsnych zarówno przez producentów, jak i dystrybutorów.
W naszej ofercie znajdują się produkty o wysokiej wytrzymałości i trwałości, na których można polegać w każdej sytuacji. Dysponujemy pojemnikami o różnych rozmiarach, wykonanymi z materiałów różniących się między sobą ciężarem, twardością i dopuszczalnym obciążeniem.
Nasze skrzynki i pojemniki są wygodne i estetyczne. Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom klientów, którzy potrzebują skrzynek otwartych i zamykanych – zarówno wykonanych z tworzywa sztucznego, jak i metalu. Oferowane przez nas artykuły znakomicie sprawdzają się na każdym etapie produkcji w małych i dużych zakładach. Są w pełni odporne na warunki panujące w chłodniach. Szeroki wybór sprawia, że każdy klient może znaleźć pojemnik dopasowany do jego potrzeb, który pomoże zachować porządek na terenie zakładu i odpowiednio zorganizować jego pracę.

Wózki i cymbry


Wózki i cymbry
Wózki i cymbry to jedne z podstawowych elementów wyposażenia zakładu mięsnego. Są używane do transportu mięsa praktycznie na każdym etapie produkcji, muszą więc być przystosowane do przewożenia towarów o różnym ciężarze i konsystencji. Oferowane przez nas wózki są sprawne i niezawodne, co pozwala uniknąć ryzyka paraliżu procesu produkcyjnego i utraty części produktu. Cechują się dużą wytrzymałością i wykonaniem z wysokiej jakości materiałów, które nie sprawiają większych trudności w konserwacji i czyszczeniu. Wśród proponowanych przez nas wózków znajdują się urządzenia wszelkich wykorzystywanych w przemyśle mięsnym typów:
- wózki wędzarnicze wyposażone w dużą liczbę półek;
- wózki transportowe do różnego rodzaju pojemników z kołami gumowymi lub plastikowymi, dedykowane do przewożenia kijów wędzarniczych i wyposażone w kółka wanny masarskie;
- wózki do farszu (nazywane też często „cymbrami”) w różnych wariantach (z termoizolacją, z perforowanymi bokami etc.);
- wszelkie inne wózki znajdujące zastosowanie przy produkcji artykułów mięsnych.
Cymbry, to wózki do transportu wewnętrznego, wykonane z kwasoodpornej stali nierdzewnej (gatunek 1.4301). Są wózkami elektropolerowanymi, idealnymi do transportu wewnętrznego w zakładach przemysłu mięsnego i nie tylko. Są doskonałe do rozładunku lub załadunku surowca, np. farszu, do maszyn i urządzeń typu wilk, kuter, itp. Wózki transportowe nazywane są również cymbrami lub też japonkami. Cymbry są dostosowane do współpracy z podnośnikami wózków. Wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej inox o grubości ścianki 2mm oraz wzmocnionym blachą dnem. Pojemność symbrów to standardowo 120L, a waga 30kg. Wymiar wózka w standardzie: 580x580x595. Obrzeża, krawędzie wózków są usztywnione i wzmocnione prętem o średnicy 14 mm, a krawędź górna zawinięta i zamknięta spawem po całej długości. Wózek wyposażony także w cztery duże kółka poliamidowe o średnicy 16 cm. Na życzenie wykonujemy też inne rozmiary, czy perforacje, termoizolacje, rynny i inne kształty wózków. Cymbry te zgodne są z obowiązującą normą DIN 9797.