-->
Automat do gyrosa, robot elektryczny, POTIS KM-120
Automatyczny robot, opiekacz elektryczny to idealne narzędzie do opiekania mięsa uformowanego w walec, gyros, kebab, o maks. wysokości walca do 75 cm i ciężarze do 120 kg.

Automat do gyrosa czy kebabu to inaczej robot z opiekaczem pionowym do 120 kg, elektryczny, 5 elementów grzewczych, nazwa: POTIS KM-120

Opiekacz elektryczny jest idealny do opiekania mięsa uformowanego w walec, o max. Wys. (dł. walca) do 75 cm i ciężarze do 120 kg.

Robot Doner Fast Food wyprodukowano przy użyciu zaawansowanych technik mechatronicznych firmy POTIS®,  z ogromnym zasobem wiedzy i nabytych w tej dziedzinie doświadczeń. Roboty POTIS® Doner Fast Food, to nie tylko urządzenia gastronomiczne. To innowacja stawiająca użytkownika krok przed konkurencją. Nowoczesność, innowacja zwracająca uwagę klientów i wyróżniająca spośród konkurencji,  nie tylko w branży produkcji kebaba, ale w całej gastronomii.

Robot Potis KM-120 jest wielofunkcyjny. Idealny do pieczenia, krojenia i utrzymywania ciepła. Do każdego rodzaju mięsa, stosowanego przy produkcji kebabów i gyrosów. Automa  obsługiwany za pomocą ekranu dotykowego lub też pilotem. Łatwość obsługi zapewnia nowoczesne i intuicyjne oprogramowanie urządzenia. Komputer zarządza wszystkimi procesami, użytkownikowi pozostawiając tylko wybór samego programu. Możliwość ustawienia grubości cięcia (dostępny zakres 0,1 do 1,0 cm), rodzaju krojenia, itp. Za precyzję operacji cięcia odpowiada cyfrowy układ optyczny. Wspomagany jest on funkcjami programowymi, pozwalającymi m. in. na obróbkę mechaniczną mięsa o nierównej powierzchni. Idealny do gastronomii, a w szczególności punktów gastronomicznych sprzedaży doner kebab, kebabu, gyrosa.

Szerokość urządzenia/ podstawy urządzenia: 780 mm,
Długość podstawy urządzenia/ Głębokość: 930 mm,
Wysokość całkowita urządzenia opiekającego: 1291 mm.
Maksymalna masa mięsa: 120 kg
Maks. wysokość mięsa: 750 mm.
Maksymalna średnica mięsa: 460 mm.
Regulowana grubość krojenia: od 1 mm do 10 mm.
Kąt cięcia mięsa, maksymalny: 15°.
Programy cięcia/ krojenia: stożkowe / płaskie.
Dodatkowe funkcje: pieczenie, utrzymywanie ciepła.
Ilość zastosowanych elementów grzewczych: 5 sztuk.
Zasilanie: 230 V
Wymagane zabezpieczenie przeciążeniowe sieci: 25 A.
Zgodność z normami/ dyrektywami: 2006/95/EC, EN 60335-1:2012.