Ekstruder ciasta makaronowego
Sprawdzają się przy produkcji różnego rodzaju świeżego, suchego makaronu z dodatkiem jajek lub bez, takich jak tagliatelle, spaghetti itp. oraz formowania arkuszy ciasta o różnej grubości do produkcji lazanii, canelloni oraz innych produktów.
Urządzenie wyposażone jest m.in. w:
Urządzenie wyposażone jest m.in. w:
- Ruchomy moduł mieszający wykonany ze stali nierdzewnej z wyjmowanymi wałami dla łatwego czyszczenia
- Pojemność około 3 worki mąki
- Mieszadła obracane przeciwbieżnie ustawione pod specjalnym kątem dla zwiększenia jakości procesu
- Cylinder kompresyjny z twardej stali
- Elektryczne urządzenia zabezpieczające
- Standardowe narzędzia
- Automatyczny system cięcia makaronu z nożami obrotowymi umożliwiający regulację prędkości
- Zastosowanie falownika i fotokomórki do synchronizacji pracy innych urządzeń
- Standardowy panel elektryczny UL
- Programator czasu
- Regulowaną matryca do arkusza ciasta