-->
Ekstruder ciasta makaronowego

Sprawdzają się przy produkcji różnego rodzaju świeżego, suchego makaronu z dodatkiem jajek lub bez, takich jak tagliatelle, spaghetti itp. oraz formowania arkuszy ciasta o różnej grubości do produkcji lazanii, canelloni oraz innych produktów.

Urządzenie wyposażone jest m.in. w:
  • Ruchomy moduł mieszający wykonany ze stali nierdzewnej z wyjmowanymi wałami dla łatwego czyszczenia
  • Pojemność około 3 worki mąki
  • Mieszadła obracane przeciwbieżnie ustawione pod specjalnym kątem dla zwiększenia jakości procesu
  • Cylinder kompresyjny z twardej stali
  • Elektryczne urządzenia zabezpieczające
  • Standardowe narzędzia
  • Automatyczny system cięcia makaronu z nożami obrotowymi umożliwiający regulację prędkości
  • Zastosowanie falownika i fotokomórki do synchronizacji pracy innych urządzeń
  • Standardowy panel elektryczny UL
  • Programator czasu
  • Regulowaną matryca do arkusza ciasta