Nasza Oferta
Higiena
Apteczki
Apteczki
Posiadanie apteczki pierwszej pomocy stanowi obowiązek każdego zakładu mięsnego, nie tylko ze względu na występujące podczas ich pracy niebezpieczeństwa, ale również regulujące ich działanie przepisy.
Apteczka znajduje zastosowanie w sytuacjach, w których pojawia się zagrożenie zdrowia lub życia. Posiadanie odpowiednio wyposażonej apteczki jest sprawdzane podczas wszelkich kontroli bezpieczeństwa i higieny pracy.
Oferowane przez nas produkty spełniają normy HACCP (analiza zagrożeń i krytycznych punktów kontroli), mogą więc być z powodzeniem wykorzystywane w przemyśle spożywczym, również mięsnym. Apteczki są w pełni wyposażone we wszystkie obowiązkowe artykuły niezbędne do udzielenia pierwszej pomocy, takie jak opatrunki, opaski elastyczne, chusta trójkątna, plastry z gazą, rękawice, kompresy bawełniane, nożyczki, woreczki na leki, płyny odkażające itp., a także elementy dodatkowe w zależności od specyfiki działalności danego zakładu. Zawartość naszych apteczek znajduje się w mocnym i estetycznym pudełku, widocznym i prostym w użyciu.
Baterie i spryskiwacze
Baterie i spryskiwacze
Sprawnie działające baterie i spryskiwacze są potrzebne nie tylko w celu zachowania porządku na terenie zakładu, ale też po to, aby artykuły schodzące z linii produkcyjnych spełniały wszystkie normy pozwalające na dopuszczenie ich do sprzedaży. Za pomocą baterii i spryskiwaczy myje się pojemniki wielokrotnego użytku bądź urządzenia, które w trakcie produkcji ulegają zabrudzeniom.
Baterie i spryskiwacze oferowane przez naszą firmę doskonale sprawdzają się niezależnie od tego, w jakiej sytuacji zamierzasz je zastosować. Są proste w użyciu, z łatwością dopasujemy je do potrzeb Twojego zakładu. Proponuje produkty wykonane z wysokiej jakości materiałów, które z racji swojej trwałości mogą być eksploatowane przez długi okres bez spadku efektywności. Również ich montaż nie nastręcza problemów.
Nasze baterie i spryskiwacze to idealny wybór dla wszystkich zakładów spożywczych i mięsnych, którym zależy na porządku, czystości i wysokiej wydajności. Ich zakup stanowi gwarancję jakości i pozwala na sprawne organizowanie pracy z zachowaniem wszelkich wymogów dotyczących bezpieczeństwa i higieny.
Dozowniki
Dozowniki
W przemyśle mięsnym dozowniki są niezbędne, aby szybko i sprawnie dodać precyzyjnie określoną ilość płynnego składnika w trakcie różnych czynności produkcyjnych (np. emulgacji). Wykorzystuje się je również podczas czyszczenia naczyń, ostrzy i półproduktów.
Dozowniki naszej produkcji cechuje wszechstronność, dokładność, wygoda użycia oraz wysoka odporność na awarie. Nawet jeśli wskutek intensywnego używania dozownik ulegnie zapchaniu, jego demontaż i przeczyszczenie w ciągu kilku minut przywracają mu pełną sprawność.
W naszej ofercie znajdują się dozowniki przeznaczone do płynów o różnej gęstości, dedykowane dla różnych substancji. Są wykonane z materiałów dostosowanych do ich przeznaczenia, wszystkie cechuje wysoka jakość, duża precyzja wykonania i solidność nawet po długiej eksploatacji. Ponadto dozowniki nie przeciekają, co zapobiega niepotrzebnym stratom dozowanego materiału. Gwarantujemy dużą efektywność, prostotę konserwacji i niewysokie koszty eksploatacji.
Kosze i worki na odpady
Kosze i worki na odpady
Odpowiednie składowanie odpadów spożywczych jest niezbędne, aby uchronić się przed skutkami ich rozkładu, takimi jak odór czy żerujące na resztkach larwy. Wszędzie, gdzie produkuje się nieczystości pochodzenia zwierzęcego i roślinnego, powinien znajdować się oznakowany, zamykany pojemnik przeznaczony do ich przechowywania przed wywiezieniem poza teren zakładu.
Taki zbiornik powinien mieć odpowiednią konstrukcję, pozwalającą na bezproblemowe utrzymanie go w czystości i szybką dezynfekcję. Idealne do tego celu są kosze z tworzywa sztucznego lub metalowe, które można oczyścić na przykład za pomocą intensywnego strumienia wody. Rozmiar pojemnika powinien być dopasowany do ilości odpadów produkowanych przez zakład.
Do składowania nieczystości odzwierzęcych wykorzystuje się również worki, które ułatwiają ich transport, a także pomagają utrzymać pojemniki w czystości. Powinny być mocne, odporne na uszkodzenia i nie nasiąkać wilgocią – tu również najlepiej wykorzystać produkty z tworzywa sztucznego. Worek musi być szczelny, by nie dopuścić do bezpośredniego kontaktu pracownika zakładu z rozkładającymi się odpadami.
Kratki i odwodnienia liniowe
Kratki i odwodnienia liniowe
Produkty BLÜCHER dostarczą rozwiązanie dla każdego przemysłowego systemu odwodnieniowego BLÜCHER ® Drain Industrial to szeroka gama wpustów i akcesoriów do stosowania w obiektach przemysłowych oraz komercyjnych. Modułowy system produktów pozwala uzyskać wiele kombinacji aby zapewnić idealnie dopasowane rozwiązanie dla odwodnień stosowanych w każdym sektorze przemysłowym.
Funkcjonalność wpustów pozwala na łatwą instalację
Możliwość regulacji wysokości oraz kąta nachylenia wpustów przemysłowych pozwala na łatwą instalację, a gładkie, łatwe w czyszczeniu powierzchnie wpustów przemysłowych BLÜCHER ® ze stali nierdzewnej zapewniają doskonałą higienę, właściwości samoczyszczące i duży przepływ.
Osiągnięcie najwyższej klasy higieny w odwodnieniach
Wpusty przemysłowe BLÜCHER® nadają się również idealnie do kuchni przemysłowych w obiektach komercyjnych, znajdują zastosowanie w supermarketach, na lotniskach, w przemyśle spożywczym, jak również w przemyśle chemicznym i farmaceutycznym. Znajdują zapotrzebowanie w miejscach gdzie wymagane jest zastosowanie niezawodnych rozwiązań odwadniających, które zaoferują wysokiej klasy właściwości higieniczne oraz łatwy dostęp do czyszczenia i inspekcji.
Dopasuj odpowiednie rozwiązanie korzystając z naszej bogatej oferty akcesoriów
Ogromna ilość akcesoriów obejmuje syfony, kosze osadcze, osadniki piasku, jak również włazy, rewizje, ruszty do stosowania wewnątrz i na zewnątrz. BLÜCHER oferuje także szeroki zakres kanałów odwadniających dla obiektów przemysłowych. Specjalne produkty, takie jak separatory szkła, dostępne są na życzenie. Dostępne są także w opatentowane ruszty HygienicPro odlewane ze stali nierdzewnej do zastosowań przemysłowych i komercyjnych. Ruszty HygienicPro są odpowiednie do stosowania w miejscach, gdzie wymagana jest szczególna dbałość o higienę i potrzeba spełnienia najbardziej restrykcyjnych norm w tym zakresie.
Funkcjonalność wpustów pozwala na łatwą instalację
Możliwość regulacji wysokości oraz kąta nachylenia wpustów przemysłowych pozwala na łatwą instalację, a gładkie, łatwe w czyszczeniu powierzchnie wpustów przemysłowych BLÜCHER ® ze stali nierdzewnej zapewniają doskonałą higienę, właściwości samoczyszczące i duży przepływ.
Osiągnięcie najwyższej klasy higieny w odwodnieniach
Wpusty przemysłowe BLÜCHER® nadają się również idealnie do kuchni przemysłowych w obiektach komercyjnych, znajdują zastosowanie w supermarketach, na lotniskach, w przemyśle spożywczym, jak również w przemyśle chemicznym i farmaceutycznym. Znajdują zapotrzebowanie w miejscach gdzie wymagane jest zastosowanie niezawodnych rozwiązań odwadniających, które zaoferują wysokiej klasy właściwości higieniczne oraz łatwy dostęp do czyszczenia i inspekcji.
Dopasuj odpowiednie rozwiązanie korzystając z naszej bogatej oferty akcesoriów
Ogromna ilość akcesoriów obejmuje syfony, kosze osadcze, osadniki piasku, jak również włazy, rewizje, ruszty do stosowania wewnątrz i na zewnątrz. BLÜCHER oferuje także szeroki zakres kanałów odwadniających dla obiektów przemysłowych. Specjalne produkty, takie jak separatory szkła, dostępne są na życzenie. Dostępne są także w opatentowane ruszty HygienicPro odlewane ze stali nierdzewnej do zastosowań przemysłowych i komercyjnych. Ruszty HygienicPro są odpowiednie do stosowania w miejscach, gdzie wymagana jest szczególna dbałość o higienę i potrzeba spełnienia najbardziej restrykcyjnych norm w tym zakresie.
Kurtyny
Kurtyny
Kurtyny wykonane są z bezbarwnego, miękkiego PCV są bardzo łatwe w montażu. Występują w dwóch odmianach - do zastosowań standardowym oraz jako kurtyny chłodnicze ze zwiększoną odpornością na niskie temperatury.
Uzupełnienie naszej oferty pasów i kurtyn paskowych PCV stanowi system listew montażowych, na który składają się wykonane ze stali nierdzewnej ( AISI 304L ) haczykowe zawiesia oraz przeznaczone do mocowania płytki.
Zalety:
- Uzupełniające zamknięcia wielkich otworów bramowych o wysokości do 6 m i nieograniczonej szerokości, wszędzie tam gdzie wykluczone jest zastosowanie bram wahadłowych
- Przegrody termiczne w samochodach chłodniczych, obszarach chłodni i zamrażalni, ladach chłodniczych
- Uszczelnianie otworów bramowych, zapobiegające przeciągom i stratom ciepła
- Zasłona wykonana z folii przezroczystej daje ochronę przed insektami latającymi, poza tym stanowi barierę dla dźwięku: redukuje poziom hałasu o 25 - 30dB
- W przypadku zużycia w trakcie użytkowania istnieje możliwość wymiany poszczególnych pasów, a nie całej kurtyny
- Osłony te stosowane są również do maszyn przed kurzem, odpryskami, wiórami, iskrami lub do wydzielenia stanowisk pracy
- Bardzo łatwe w montażu
Lampy owadobójcze
Lampy owadobójcze
Praca w zakładzie obróbki mięsa i produkcji przetworów mięsnych wymaga użycia lamp owadobójczych, które utrzymują porządek i zapewniają odpowiednie warunki sanitarne.
Najważniejszy element lamp owadobójczych stanowi świetlówka UV-A, której zadaniem jest wabienie owadów. Stosowanie tych urządzeń nie stanowi zagrożenia dla człowieka, ponieważ emitują one ultrafiolet na poziomie obojętnym dla naszego organizmu, czyli niższym niż 365 nm. Taka długość fal najlepiej sprawdza się natomiast w roli wabika na owady – również w świetle dnia.
Lampy owadobójcze dzieli się ze względu na metodę wykorzystywaną do pozbywania się owadów. W lampach rażących w roli czynnika owadobójczego występuje prąd elektryczny o napięciu od 1500 do 5000 V (im wyższe napięcie, tym większa skuteczność). Kolejnym rodzajem są lampy lepowe, w których stosuje się specjalne wkłady. Owady, zetknąwszy się z ich powierzchnią, przywierają do niej. Trzecia kategoria to lampy wiatrakowe, których działanie polega na zasysaniu do pojemnika owadów zwabionych w pobliże lampy przy pomocy wiatraka. To stosunkowo nowa metoda, która jednak zyskuje sobie coraz większą popularność.
Maty dezynfekcyjne
Maty dezynfekcyjne
Maty dezynfekcyjne są wytwarzane z materiałów dobrze wchłaniających ciecz i charakteryzujących się wysoką trwałością, jak na przykład pianka poliuretanowa. Przed użyciem nasącza się je płynną substancją o właściwościach bakteriobójczych, wirusobójczych i grzybobójczych.
Przejście lub przejazd po powierzchni maty dezynfekcyjne ma na celu eliminację szkodliwych czynników przenoszonych na butach lub kołach. Pozwalają one bowiem znacznie ograniczyć, a często całkowicie zapobiec roznoszeniu grzybów, wirusów oraz bakterii po terenie zakładu, a także wnoszeniu ich do środka lub wynoszeniu na zewnątrz.
Przejście przez matę powinno być rutynową czynnością, wykonywaną przez każdego pracownika na początku, w trakcie i na końcu pracy. Jej rozmiar i grubość powinny być odpowiednie do zastosowania zarówno wobec przechodzących przez matę ludzi, jak i przejeżdżających przez nią wózków lub przeprowadzanych zwierząt, tak aby nie dezorganizować pracy. Warto pamiętać, że maty dezynfekcyjne stanowią pierwszy element sprawdzany przez wszelkie audyty i kontrole, które mogą pojawić się w zakładzie.
Myjki i zmywarki
Myjki i zmywarki
Myjki i zmywarki wykorzystywane są w przemyśle mięsnym głównie do mycia i czyszczenia pojemników, pomagając zautomatyzować tę czynność i zwiększyć jej wydajność. Używa się ich również do oczyszczania powierzchni, zwłaszcza podłogowych.
Najpopularniejsze rodzaje myjek to myjki ciśnieniowe. Działają one na zasadzie wielokrotnego zwiększania ciśnienia wylewanej wody, co zdecydowanie zwiększa ich skuteczność w trakcie usuwania zabrudzeń. Wytwarzane przez nie ciśnienie oscyluje w przedziale pomiędzy 10 a 20 MPa. Im ciśnienie wyższe, tym większa skuteczność działania urządzenia.
Myjki parowe świetnie sprawdzają się w czyszczeniu linii produkcyjnych, cystern, kontenerów, magazynów i ścian. Ze względu na wykorzystanie czynnika termicznego znajdują zastosowanie także w procesie dezynfekcji.
Względnie nową metodą jest wykorzystywanie w myjkach i zmywarkach ultradźwięków. Największą ich zaletą jest dokładność – zastosowana w nich technologia pozwala na dotarcie nawet do najtrudniej dostępnych miejsc. Są też skuteczniejsze od tradycyjnych metod, jeśli chodzi o usuwanie zanieczyszczeń najbardziej opornych.
Plastry wykrywalne
Plastry wykrywalne
Używanie plastrów wykrywalnych dla detektorów metalu świadczy o tym, że zakład wykazuje maksymalne starania o eliminację szkodliwych czynników zagrażających produktom przemysłu mięsnego.
Wykrywalność uzyskujemy poprzez dodanie domieszki metalu lub umieszczenie w plastrze płytki aluminiowej, która jest w stanie aktywować detektor. Plastry mają niebieski kolor, dzięki czemu łatwo odróżnić je od żywności znajdującej się na terenie zakładu. Spełniają wszelkie wymogi HACCP (analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli, ang: Hazard Analysis and Critical Control Points), stanowiąc bardzo ważny składnik apteczek, której obecność w zakładzie mięsnym narzucają przepisy.
Nasze plastry są niezawodne, wygodne w użyciu i wytrzymałe. Znakomicie sprawdzają się w przypadku niewielkich skaleczeń niewymagających szycia, w przypadku których jednak niezbędne jest zatamowanie krwawienia. Oferujemy plastry różnej długości i szerokości, odpowiednie do zastosowania na wszystkich częściach ciała.
Płyny do mycia maszyn
Płyny do mycia maszyn
W zmywarkach stosowanych w gastronomii i w przemyśle mięsnym przeważnie wykorzystuje się środki płynne niż mające postać stałą, jak proszki. Przewaga płynów polega przede wszystkim na możliwości bardziej precyzyjnego dozowania.
Zmywarki przemysłowe korzystają z dwóch rodzajów płynów – myjącego i nabłyszczającego. Wysoką skuteczność środków myjących gwarantuje odczyn zasadowy (PH przekraczające 7). Dozowanie płynu myjącego zależy między innymi od rodzaju zanieczyszczeń i twardości wody. Przy wodzie, której twardość nie jest wyższa niż 7 stopni, detergent dawkuje się zazwyczaj w proporcjach 2-7 ml/1 l wody.
Odczyn płynu nabłyszczającego powinien być kwaśny (PH równe 2) i neutralny (PH równe 7). Jego działanie polega na zmniejszaniu napięcia powierzchniowego wody, dzięki czemu krople szybciej spływają i odparowują. Nie tylko wywołuje to nabłyszczenie naczyń i pojemników, ale również wspomaga proces ich osuszania. Aby uzyskać najlepszy efekt zarówno w zakresie czyszczenia, jak i nabłyszczania, należy unikać stosowania płynów różnych producentów.
Płyny do zmywarek
Płyny do zmywarek
W zmywarkach stosowanych w gastronomii i w przemyśle mięsnym przeważnie wykorzystuje się środki płynne niż mające postać stałą, jak proszki. Przewaga płynów polega przede wszystkim na możliwości bardziej precyzyjnego dozowania.
Zmywarki przemysłowe korzystają z dwóch rodzajów płynów – myjącego i nabłyszczającego. Wysoką skuteczność środków myjących gwarantuje odczyn zasadowy (PH przekraczające 7). Dozowanie płynu myjącego zależy między innymi od rodzaju zanieczyszczeń i twardości wody. Przy wodzie, której twardość nie jest wyższa niż 7 stopni, detergent dawkuje się zazwyczaj w proporcjach 2-7 ml/1 l wody.
Odczyn płynu nabłyszczającego powinien być kwaśny (PH równe 2) i neutralny (PH równe 7). Jego działanie polega na zmniejszaniu napięcia powierzchniowego wody, dzięki czemu krople szybciej spływają i odparowują. Nie tylko wywołuje to nabłyszczenie naczyń i pojemników, ale również wspomaga proces ich osuszania. Aby uzyskać najlepszy efekt zarówno w zakresie czyszczenia, jak i nabłyszczania, należy unikać stosowania płynów różnych producentów.
Zmywarki przemysłowe korzystają z dwóch rodzajów płynów – myjącego i nabłyszczającego. Wysoką skuteczność środków myjących gwarantuje odczyn zasadowy (PH przekraczające 7). Dozowanie płynu myjącego zależy między innymi od rodzaju zanieczyszczeń i twardości wody. Przy wodzie, której twardość nie jest wyższa niż 7 stopni, detergent dawkuje się zazwyczaj w proporcjach 2-7 ml/1 l wody.
Odczyn płynu nabłyszczającego powinien być kwaśny (PH równe 2) i neutralny (PH równe 7). Jego działanie polega na zmniejszaniu napięcia powierzchniowego wody, dzięki czemu krople szybciej spływają i odparowują. Nie tylko wywołuje to nabłyszczenie naczyń i pojemników, ale również wspomaga proces ich osuszania. Aby uzyskać najlepszy efekt zarówno w zakresie czyszczenia, jak i nabłyszczania, należy unikać stosowania płynów różnych producentów.
Sprzęt do sprzątania
Sprzęt do sprzątania
Sięgnij po sprzęt do sprzątania, który znakomicie sprawdza się w zakładzie mięsnym. Dzięki niemu z łatwością utrzymasz czystość i porządek na jego terenie. Wybierz urządzenia niezawodne, z wysoką wydajnością i niewielką skłonnością do awarii.
Sprzęt do sprzątania wykorzystuje się w każdych warunkach, jakie mogą wystąpić w procesie produkcji artykułów mięsnych. Zarówno proste przyrządy, jak i bardziej złożone maszyny są wygodne w użyciu i można je eksploatować przez długi okres bez ryzyka zużycia. Wychodzą naprzeciwko oczekiwaniom wszystkich, którym zależy na wyposażeniu najwyższej jakości, na które można liczyć nawet w najtrudniejszych sytuacjach.
W naszej ofercie znajdują się mopy, wiadra, miotły różnych typów, w pełni dostosowane do zróżnicowanych potrzeb naszych klientów. Posiadamy też urządzenia, które pomagają przywrócić czystość tam, gdzie zawodzą metody tradycyjne. Wśród proponowanych przez nas artykułów znajdują się wyłącznie produkty sprawdzone i cieszące się dobrą opinią użytkowników.
Sterylizatory
Sterylizatory
W naszej ofercie znajdują się doskonale dopasowane do potrzeb przemysłu mięsnego sterylizatory, dzięki którym szybko i sprawnie pozbędziesz się wszelkich szkodliwych czynników zewnętrznych, na które narażone są ostrza i pojemniki stosowane w produkcji artykułów mięsnych.
Proponujemy urządzenia dopasowane do potrzeb naszych klientów, o różnych rozmiarach i wysokiej wydajności, które łączy jednak dobra jakość i niezawodność. Udało nam się je osiągnąć poprzez zastosowanie właściwych materiałów i sprawdzonych technologii, dzięki czemu nasze sterylizatory cieszą się zaufaniem wśród klientów.
Stosowanie naszych urządzeń gwarantuje osiągnięcie maksymalnego możliwego poziomu mikrobiologicznej czystości przedmiotów będących obiektem sterylizacji. Za sprawą niewielkiego stopnia skomplikowania paneli sterujących z łatwością dobierzemy ciśnienie i czas sterylizacji odpowiedni dla obiektów, które zamierzamy poddać temu zabiegowi. Sterylizatory naszej firmy cechuje niska podatność na awarie oraz cena adekwatna do jakości produktu.
Sterylizatory wodne
Służą one do sterylizacji noży i stalek, gdzie czynnikiem sterylizującym jest woda o temp. 82-95 st. C.
W naszej ofercie znajdują się m.in. urządzenia:
W naszej ofercie znajdują się m.in. urządzenia:
Sterylizatory UVc
Dezynfekcja promieniami ultrafioletowymi to sprawdzony sposób na poprawę poziomu czystości mikrobiologicznej produktu. Metoda stosowana od dawna w medycynie, zyskuje coraz szersze wykorzystanie w przemyśle mięsnym.W naszej ofercie znajdują się m.in. urządzenia:
Więcej informacji na tematy dezynfekcji UVC znajduje się na stronie STERYLIZACJA.NET
Suszarki
Suszarki
Suszarki do mięsa naszej produkcji znakomicie sprawdzają się w procesie produkcji wszelkich wędlin i artykułów mięsnych, które wymagają szybkiego zmniejszenia poziomu wilgoci.
Nasze urządzenia są efektywne, niezawodne i pozwalają na znaczne zwiększenie wydajności zakładu oraz wyraźne ograniczenie ilości artykułów odrzuconych podczas kontroli jakości. Oferowane przez nas suszarki są proste w użyciu, bezpieczne, nie nastręczają problemów podczas mycia czy w trakcie zabiegów konserwacyjne, dzięki czemu ich eksploatacja jest możliwa przez długi czas bez uszczerbku dla ich sprawności.
Nasze suszarki gwarantują wysoką efektywność i możliwość dopasowania intensywności działania do rodzaju produkowanej żywności oraz nietypowych metod produkcyjnych, charakterystycznych zwłaszcza dla firm o zasięgu regionalnym. Znakomicie sprawdzają się zarówno w dużych, jak i małych przedsiębiorstwach. Poprzez swoją funkcjonalność, trwałość i intuicyjną obsługę zyskały sobie uznanie wielu zadowolonych użytkowników.
Środki czystości
Środki czystości
Środki czystości stosowane w zakładach produkcyjnych przemysłu mięsnego, zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami prawa, powinny spełniać standardy systemu HACCP i zawartej w nim Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP – Good Manufacturing Practice).
Wszystkie oferowane przez nas produkty tej kategorii spełniają aktualne normy – są więc nie tylko funkcjonalne i niezwykle pomocne, jeśli chodzi o utrzymanie czystości i porządku na terenie zakładu, a jednocześnie gwarantują pomyślne przejście przez wszelkie kontrole Bezpieczeństwa i Higieny Pracy.
Proponowane przez nas środki czystości znajdują zastosowanie podczas mycia, dezynfekcji oraz usuwania najbardziej opornych zabrudzeń. W naszej ofercie znajdują się artykuły dedykowane do higieny osobistej, mycia mięsa na każdym etapie produkcji, maszyn, podłóg, prania i wszelkich innych czynności niezbędnych dla zachowania odpowiednich warunków na terenie zakładu. Środki czystości charakteryzują się dużą wydajnością i skutecznością, dzięki czemu radzą sobie nawet z najtrudniejszymi do usunięcia zanieczyszczeniami.
Tabletki i proszki
Tabletki i proszki
Znajdujące się w naszej ofercie tabletki i proszki znakomicie sprawdzają się podczas usuwania wszelkiego rodzaju zabrudzeń – również tych, przy których zawodzą produkty gorszej jakości.
Posiadamy doskonałe środki dedykowane do czyszczenia różnego rodzaju urządzeń, wszystkie o odpowiedniej mocy, a zarazem w pełni bezpieczne dla maszyn przy zastosowaniu zgodnym z zaleceniami. Nasze produkty pozwalają pozbyć się niechcianych zanieczyszczeń, przywrócić urządzeniu pełną sprawność i zapobiec przedostawaniu się do niego niepożądanych substancji.
Proponowane przez nas środki i tabletki wykazują ogromną skuteczność, są też wygodne w użyciu i często potrafią zaskoczyć użytkownika sprawnością działania. Niezależnie od tego, do jakiego rodzaju urządzenia zamierzasz ich użyć, są niezawodne, wydajne i sprzedawane w konkurencyjnych cenach. Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom wszystkich klientów, dla których zachowanie czystości i porządku na terenie zakładu ma duże znaczenie.
Urządzenia sanitarne
Urządzenia sanitarne
W przemyśle mięsnym niezbędne jest zapewnienie odpowiednich warunków sanitarnych oraz przeciwdziałanie zanieczyszczeniom, które w przypadku zetknięcia się z towarem mogą spowodować katastrofalne skutki.
Dlatego tak ważne jest wyposażenie zakładu mięsnego w odpowiednie urządzenia sanitarne, dzięki którym będziemy mogli utrzymać czystość i porządek na jego terenie. Sprzęt sanitarny odpowiedniej jakości jest bowiem nie tylko niezwykle istotny w procesie produkcyjnym artykułów mięsnych, ale stanowi również przedmiot kontroli wszelkich inspekcji bezpieczeństwa i higieny pracy. Zakłady, które go nie posiadają, muszą więc liczyć się z konsekwencjami.
Nasze urządzenia sanitarne wychodzą naprzeciw wszelkim potrzebom producentów zainteresowanych stworzeniem w swojej firmie odpowiednich warunków. Dysponujemy umywalkami wyposażonymi we włączniki sensorowe i kolanowe oraz w umywalki rynnowe. W naszej ofercie znajdują się również różnego rodzaju zlewozmywaki i urządzenia stanowiące elementy przejściowych i zintegrowanych stacji higieny.