Nasza Oferta
Meble technologiczne
Blaty i płyty robocze
Blaty i płyty robocze
Trudno wyobrazić sobie jakąkolwiek przestrzeń roboczą bez choćby skrawka płaskiej przestrzeni. Biurka, blaty, wreszcie płyty robocze muszą znajdować się w każdym zakładzie i optymalnie spełniać swoją rolę. W przypadku tych dwóch ostatnich – czym kierować się podczas wyboru oferowanych w naszym sklepie produktów?
Przede wszystkim, zwróć uwagę, do czego konkretnie będziesz potrzebował przestrzeni roboczej. Od tego zależą wszystkie pozostałe czynniki. Warto wykorzystać różne blaty w zależności od pomieszczenia i konkretnego działu.
Podgrzewane płyty robocze znajdują praktyczne zastosowanie w branży gastronomicznej i spożywczej. Dzięki łatwej regulacji temperatury oraz zasilaniu elektrycznemu wykorzystasz płytę nawet w terenie, co ma szczególne znaczenie dla firm gastronomicznych.
Przy wyborze konkretnego produktu istotną rolę odgrywa jakość wykonania. Czy idzie w parze z ceną? Czy producent wskazuje certyfikaty i normy, zgodnie z którymi przygotował produkt? Czy blaty i płyty robocze mogą być modyfikowane zgodnie z indywidualnymi potrzebami?
Pomyśl również na pograniczu estetyki i praktyczności. Jak duża powinna być płyta robocza? Jak blat będzie prezentował się obok maszyn? Czy ma to znaczenie? Kieruj się oszczędnością miejsca i funkcjonalnością danego produktu, jakość zostaw nam – z nami masz pewność, że jest ona najwyższa.
Okapy
Okapy
Okapy kuchenne spełniają swoją rolę zarówno w zakładach, jak i w lokalach gastronomicznych. Na rynku panuje dość duża konkurencja, dlatego warto wiedzieć, czym kierować się przy wyborze idealnego urządzenia.
Okapy dzieli się na dwa podstawowe rodzaje: wywiewowe i recyrkulacyjne. Wywiewowe zasysają powietrze, parę wodną i wyprowadzają je na zewnątrz, poza pomieszczenie – najczęściej do przewodu wentylacyjnego. Z kolei recyrkulacyjne działają na zasadzie filtracji – pobierają powietrze, a następnie oczyszczają je za pomocą filtrów tłuszczowych i węglowych, po czym wpuszczają z powrotem.
Jak chciałbyś sterować okapem? Automatycznie, ręcznie – tzn. przyciskami, a może pilotem? W dobie rozwoju technologii dotykowej i taki wariant jest możliwy. Kieruj się wydajnością, praktycznością i preferencjami pracowników. Większość okapów zawiera wbudowane oświetlenie, co stanowi bardzo praktyczny dodatek. Nie zapomnij o znaczących różnicach w kwestii oświetlenia. Żarówki, halogeny, a może LED? Wybór należy do Ciebie.
Bardzo istotny jest również kształt, ponieważ okap należy dopasować do pozostałych urządzeń i architektury danego pomieszczenia. Urządzenia nie można montować zbyt blisko płyty grzewczej. Sprawdź również, w jakim odstępie czasu powinno się wymieniać filtry.
Podstawy pod urządzenia
Podstawy pod urządzenia
Lokal gastronomiczny to nie kuchnia domowa – nie można w nim dowolnie rozmieszczać urządzeń i sprzętów, takich jak piece czy zmywarki. Muszą one znajdować się w odpowiednich miejscach i na odpowiedniej wysokości, w czym bardzo pomocne okazują się podstawy pod urządzenia.
Wykorzystując podstawy pod urządzenia, dopasujesz miejsce lokalizacji danego urządzenia do aktualnych potrzeb Twojego zakładu. Podstawy są bowiem najczęściej wyposażone w koła, w efekcie czego stają się mobilne i pozwalają na łatwe przestawianie sprzętów z jednego miejsca na drugie. Ich funkcja polega również na zagwarantowaniu jak najlepszej stabilności urządzenia działającego w lokalu gastronomicznym, tak aby się nie chwiało, a jego eksploatacja była bezpieczna i wygodna.
Szafki i półki montowane w podstawach pod urządzenia zwiększają ich funkcjonalność, zapewniając dodatkowe miejsce do przechowywania różnego rodzaju narzędzi, sztućców czy zastawy stołowej. W naszej ofercie znajdziesz solidnie wykonane, trwałe i wytrzymałe podstawy pod urządzenia, wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Bogactwo form, kształtów i rozmiarów pozwala na bezproblemowe dopasowanie podstawy do potrzeb Twojego lokalu gastronomicznego.
Półki
Półki
Półki stanowią najlepszy sposób na wykorzystanie niewielkiej przestrzeni przy ścianie zarówno w lokalu gastronomicznym, jak i zakładzie mięsnym. Nasz sklep to miejsce, gdzie kupisz produkty przygotowane przez najlepszych producentów. Czym kierować się przy wyborze półek?
Przede wszystkim odpowiedz sobie na pytanie – czy i jakich półek potrzebujesz. Jakiego rodzaju przedmiotu mają być na nich umieszczone? To rodzi kolejny problem: czy na pewno półki utrzymają to, co chcesz na nich trzymać? Jaki materiał będzie lepszy? Drewno, laminat, może aluminium lub blacha? W jaki sposób zamocować je w ścianie? Jak widać, wybór odpowiedniej półki może rodzić wiele wątpliwości. Zaprojektuj przestrzeń i oblicz, jaka szerokość i wysokość będzie najbardziej optymalna. W przemyśle mięsnym i gastronomii podstawowym materiałem, z jakiego wykonuje się półki, jest stal nierdzewna. Łatwy montaż na listwach powinien przekonać o właściwym wyborze.
Podsumowując: pomyśl nad materiałem, rodzajem mocowania, rozmiarami, ciężkością towarów i docelowym przeznaczeniem. Być może lepszą alternatywą będzie wybór szaf lub regałów? One także znajdują się w ofercie naszego sklepu. Planuj przestrzeń pracy z myślą o optymalizacji i oszczędności miejsca, a także wygodzie i jakości.
Regały
Regały
Regały to pośrednie rozwiązanie pomiędzy szafami a półkami. Można je ustawiać nie tylko w magazynach, ale również w przestrzeni restauracji i zakładu. Zastanów się, czy będzie to najbardziej optymalne rozwiązanie dla Twojego biznesu.
Regały magazynowe i przemysłowe są wykonywane najczęściej z chromowanej stali nierdzewnej, gwarantującej stabilność i łatwość w utrzymaniu czystości. Wytrzymałość półek oraz stabilność ich ustawienia mają duże znaczenie dla ergonomii pracy i BHP. Czy regały nie będą zbyt wysokie? Ile ich zamówić? Gdzie je postawić? Czy sprawdzą się w danym pomieszczeniu?
Zanim zamówisz konkretny regał lub ich określoną liczbę, dokonaj swoistego projektu pomieszczenia, w którym mają być postawione. Optymalizacja miejsca to obliczenie, jaka konkretna przestrzeń będzie potrzebna i jak nie marnować cennych metrów kwadratowych. Oblicz rozmiar – głębokość, wysokość i szerokość. Pozostaw margines błędu. Wybierz regał praktyczny i sprawdzony. W naszej bogatej ofercie znajdziesz propozycje odpowiednie dla różnych rodzajów działalności.
Stoły
Stoły
Jak wybrać odpowiedni stół do pracy w zakładzie mięsnym lub przemyśle gastronomicznym? Liczy się jakość!
Przede wszystkim musisz wiedzieć, do czego konkretnie mają służyć stoły. Do krojenia, układania? Wycinania, przesuwania, bez konkretnego zadania? Świadomość przeznaczenia determinuje późniejsze decyzje. Jaki rozmiar będzie najbardziej odpowiedni? Gdzie wstawić stoły? Być może lepszym rozwiązaniem będą blaty wzdłuż ściany.
Nie zapominaj o ergonomii. Czy przy stołach pracownicy będą stali czy siedzieli? Czy wysokość jest regulowana? Wysokość stołu ma w tym momencie kluczowe znaczenie i nie pozostaje bez wpływu na zagadnienia BHP oraz jakość wykonywanej pracy. Z czego powinny być wykonane stoły akurat w przypadku Twojego biznesu? To zależy, co na nich będzie się robiło i jakie właściwości mają znaczenie. Najpopularniejsze są produkty ze stali i tworzywa sztucznego.
Wygląd i cena to sprawy drugorzędne. Liczy się jakość i zgodność z przeznaczeniem. W branży cateringowej specyficznym rodzajem stołu są rozwiązania cateringowe, przygotowywane z myślą o wygodnym transporcie i pracy w warunkach zewnętrznych, co gwarantuje m.in. polietylenowy materiał.
Szafy i szafki
Szafy i szafki
Szafy i szafki to prawdopodobnie najpopularniejsze meble na świecie. W każdym domu i firmie są niezbędne, by wykonywać zadania różnego typu. Nie tylko w biurze, ale również w przestrzeni produkcyjnej ich obecność może zabezpieczać dokumenty lub przedmioty o szczególnym znaczeniu.
Jak wybrać odpowiednią szafkę? Są bowiem szafy stojące, są szafki wiszące, drewniane lub metalowe. Zastanów się, co byłoby lepsze dla przestrzeni zakładu. Jaka jest wilgotność pomieszczenia i wykonywana w niej praca? Ten czynnik determinuje materiał, z jakiego wykonuje się mebel.
Produkt sprzedawany jest w ramach szerszej serii umożliwiającej stylową rozbudowę? Jakiego rozmiaru jest szafa lub szafka – czy odpowiada to potrzebom? Nie warto przecież tracić cennego miejsca. Sprawdź, ile półek liczy wnętrze i czy istnieje możliwość regulowania ich liczby oraz wysokości. Wbrew pozorom ma to duże znaczenie dla ekonomii pracy.
Co z szafkami stojącymi obok urządzeń kuchennych? Można zamontować na nich wygodny blat? Sprawdź kompleksową ofertę naszego sklepu i zaufaj najlepszym producentom na rynku. Szafy i szafki dla biznesu. W biurze i na produkcji. Z drewna i metalu. Z dodatkowymi elementami lub wyróżniające się minimalizmem. Poznaj różnicę i dokonaj właściwego wyboru.
Umywalki i zlewozmywaki
Umywalki i zlewozmywaki
Dostęp do bieżącej wody oraz stała możliwość mycia skóry, przedmiotów i produktów to absolutna podstawa w zakładzie mięsnym czy firmie gastronomicznej. Dlatego kupując akcesoria, meble i sprzęty, nie zapomnij o odpowiednim doborze umywalek i zlewozmywaków, tak by służyły przez długie lata i spełniały swoją rolę.
Wybierając konkretny produkt z bogatej oferty naszego sklepu, kieruj się przede wszystkim potrzebami swojej firmy. Zastanów się, jaki rozmiar będzie optymalny do mytych przedmiotów, a nie zabierze zbyt wiele miejsca. Odpowiedz sobie na pytanie, czy lepiej jest ustawić kilka zlewozmywaków obok siebie, czy może stworzyć jeden ciąg, jedną umywalkę.
Ponadto wybór powinien skupiać się na doborze materiału, z jakiego wykonany jest zlewozmywak lub umywalka. Warto wiedzieć, czy istnieje korzystna alternatywa dla stali nierdzewnej i mieć świadomość, jak można dbać o czystość konkretnego modelu.
Poza tym, producenci chętnie wykazują posiadane certyfikaty i oryginalne rozwiązania. Być może ten aspekt przekona Cię do zakupu. Nie zapomnij, że umywalki to z jednej strony stanowisko higieniczne, a z drugiej narażone na wyjątkowo silny rozwój bakterii i zanieczyszczeń. Właśnie dlatego kreatywnie zaprojektuj każdy zakątek zakładu!