-->
Noże do wędlin GIESSER
Profesjonalne noże do wędlin są dostępne w różnych długościach i rodzajach ostrzy. Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, utwardzonej w procesie próżniowym, o twardości 56 - 57 HRC w skali Rockwella. Idealnie wypolerowana matowa powierzchnia zapewnienia maksymalną ochronę przed korozją. Łatwe ponowne ostrzenie. Standardowa rękojeść z tworzywa sztucznego (materiał TPE), antypoślizgowa i wygodna. Dobrze wyprofilowany nosek zapewnia stabilność i zmniejsza ryzyko wyśliźnięcia się noża z dłoni. Rękojeść z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania następujących przepisów prawnych (łącznie ze wszystkimi uzupełnieniami, obowiązujących w chwili składania zamówienia): Rozporządzenie (WE) nr. 1935/2004 dot. materiałów i wyrobów (w tym materiałów aktywnych i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością), które są przeznaczone do kontaktu z żywnością oraz Rozporządzenie uchylające Dyrektywę 80/590 / EWG i 89/109 / EWG w obecnej wersji. Rozporządzenie (UE) nr. 10/2011 z dnia 14/01/2011 dot. materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych, które są przeznaczone do kontaktu z żywnością. Noże można myć w zmywarce. Aby jednak chronić krawędź tnącą, zalecamy mycie ręczne.
 
 

Chcesz uzyskać więcej informacji? Skontaktuj się z naszymi specjalistami.

Zadzwoń pod nr: 32 746 91 00