Nasza Oferta
Narzędzia tnące i akcesoria - Giesser Messer
Niemiecka firma Giesser Messer należy do grona wiodących producentów narzędzi tnących dla przemysłu spożywczego.
Produkty firmy cechuje najwyższa jakość dzięki nowoczesnej technologii połączonej z tradycyjną pracą ręczną.
Ostrze wykonane z najwyższej klasy stali chromo-molibdenowej. Próżniowy proces utwardzania zapewnia doskonałą twardość całego ostrza i jego optymalną wytrzymałość. Dokładne polerowanie zabezpiecza przed korozją. Ostateczne ostrzenie daje perfekcyjnie równe i bardzo ostre ostrze.
Uchwyt wykonany z miękkiego materiału (TPE) daje komfort nawet przy pracy w tłuszczu i wilgoci. Ergonomiczny kształt zapewnia wygodny i bezpieczny chwyt, wspierając trudną i różnorodną pracę.
Higiena jest dla nas bardzo ważna! Noże Giesser Messer spełniają standardy wszystkich norm i przepisów obowiązujących powszechnie w przemyśle spożywczym.
Ostrza tnące, stalki, akcesoria i ostrzałki - DICK
Niemiecka firma DICK oferuje odpowiednie noże dla każdego rodzaju pracy – długie lub krótkie ostrze, twarda lub miękka, szeroka lub wąska klinga, nóż gładki, ryflowany lub ze szlifem kulowym. Najwyższa jakość produktów firmy DICK i precyzyjne, a krojone produkty zachowują swoja jakość. Twarde ostrza zapewniają mniejsze zużycie materiału, a ostra klinga nie wymaga częstego ostrzenia, co wydłuża efektywne i długie korzystanie z każdego noża. Rękojeść noża jest w pełni higieniczna, nie posiada załamań, nie pochlania wilgoci i brudu, jest trwała i łatwa w utrzymaniu czystości. zapewnia ich znakomite właściwości tnące i długą żywotność. Poprzez wykorzystanie noży DICK cięcie produktów spożywczych jest łatwe i wygodne.
Zalety produktów firmy DICK:
- stosowanie kutych noży DICK zaspokaja potrzeby najbardziej wymagających profesjonalistów,
- długotrwała ostrość ostrza została uzyskana dzięki najnowszej technologii termicznego hartowania stali nierdzewnej,
- geometria noża jest sprawdzana laserowo,
- rękojeść noża została wykonana z tworzywa wysokiej jakości; zastosowano specjalny proces łączenia tworzywa i stali bez najmniejszej spoiny,
- kuta klinga i uchwyt są wykonane z jednego kawałka metalu,
- optymalne wyważenie noża,
- perfekcyjne wykonanie kształtu i chwytności rękojeści
NOWOŚĆ:
"Knifeinspector easy": System zarządzania narzędziami w zakładach przemysłu spożywczego. "Knifeinspector" jest perfekcyjnym i niezawodnym rozwiązaniem dla optymalizacji monitorowania i zwiększenia efektywności zarządzania narzędziami, na które czekały zakłady przetwórstwa żywności i mniejsze podmioty w tej branży. "Knifeinspector easy" opiera się na innowacyjnej technologii RFID.
Noże obrotowe przeznaczone są głównie do wykonywania czynności, w których inne narzędzia są albo nieskuteczne, albo zapewniają małą wydajność. Zostały one tak zaprojektowane, by można było nimi operować płynnie i bez wysiłku. Wszystkie modele tych noży dostępne są w wersjach z napędem elektrycznym lub pneumatycznym. Noże obrotowe mają bardzo szerokie zastosowanie, które jest zależne od użytej końcówki (różne średnice noży obrotowych z ogranicznikiem lub bez ogranicznika grubości cięcia).
Noże obrotowe znajdują zastosowanie np. do:
- czyszczenia kości wieprzowych, wołowych, korpusów indyczych itd., w wyniku, czego odzyskuje się znaczące ilości wysokiej jakości mięsa,
- trybowania drobiu (np. udka drobiowe),
- oczyszczania mięsa z nadmiaru tłuszczu (np. szynki, łopatki)
- plastrowania słoniny, łososia (końcówki z regulowaną głębokością cięcia),
- wycinania ucha środkowego i gałki ocznej,
- usuwania łoju,
- wyciągania polędwiczki wieprzowej,
- i wielu innych czynności.
- stalka i ostrze noża muszą się stykać w odpowiednich miejscach
- stalka i ostrze noża muszą być ustawione pod właściwym kątem (15°-20°)
Stalki