Porcjomat stałowagowy MAJA model FP 100
Urządzenie FP 100 wykorzystuje metodę cięcia wolumetrycznego i jest przeznaczone do dokładnego porcjowania elementów mięsa wieprzowego i wołowego jak: polędwica, elementy szynki, karczek /ogólnie mięsa świeżego, bez kości, o temperaturze od -2 ºC do +4 ºC, zewnętrznie schłodzonego/, transportowania plastrów na zewnątrz urządzenia - wysokość taśmy odprowadzającej 950 mm.
Ostatnia porcja, nie spełniająca kryterium stałej wagi, jest odrzucana na osobny transporter. FP 100 zapewnia bardzo wysoką higienę pracy, prawie całkowity brak kontaktu człowieka z towarem.
Istnieje możliwość dostosowania tempa pracy FP100 do tempa pracy innych urządzeń pracujących w linii.
Perfekcyjność urządzenia wynika z następujących jego cech:
Ostatnia porcja, nie spełniająca kryterium stałej wagi, jest odrzucana na osobny transporter. FP 100 zapewnia bardzo wysoką higienę pracy, prawie całkowity brak kontaktu człowieka z towarem.
Istnieje możliwość dostosowania tempa pracy FP100 do tempa pracy innych urządzeń pracujących w linii.
Perfekcyjność urządzenia wynika z następujących jego cech:
- cięcie odbywa się z kontrolą porcji
- pełna higiena procesu produkcji - produkt ma kontakt jedynie z komorą cięcia, z nożem tnącym i transporterem rozładowczym
- urządzenie gwarantuję wysoką dokładność, stałą grubość plastrów i perfekcyjną jakość cięcia
- urządzenie pracuje w sposób ciągły, cięcie odbywa się bez przerw na załadunek. Obrotowe komory załadowcze pozwalają ładować jedną komora w trakcie, gdy druga bierze udział w
- cięciu.
- nieproduktywny czas pracy urządzenia skrócony do minimum.
Chcesz uzyskać więcej informacji? Skontaktuj się z naszymi specjalistami. Zadzwoń pod nr: 32 746 91 00 |