Rühle model High-Tech IR56
Nastrzykiwarka wyposażona w 56 igieł i taką samą liczbę nożyków nacinających, jest przeznaczona do nastrzyku elementów mięsnych i drobiowych z kością i bez kości, mięsa kulinarnego oraz ryb. Dzięki specjalnej konstrukcji oraz sterowaniu mikroprocesorem wszystkich parametrów nastrzyku pozwala osiągnąć wysoką powtarzalność jakości produkowanych wyrobów.
- indywidualne doprowadzenie solanki do każdej igły z osobna, pozwalające na większą precyzję i wydajność nastrzyku
- wydajność urządzenia do 5.000kg / godzinę
- tenderizer – dodatkowa belka z systemem nożyków nacinających
- niezależne odcinanie zasilania solanką poszczególnych igieł zapobiegające tworzeniu tzw. złogów solanki przy trafieniu igły na kość
- zintegrowana stacja przygotowania solanki, której konstrukcja wyklucza kontakt przepracowanej solanki ze świeżą;
- łatwa w utrzymaniu w czystości dzięki możliwości łatwego demontażu strefy roboczej
- idealna do nastrzyku także dużych mięśni, poprzez zastosowanie taśmy podającej o szerokości 350mm
- wysokość urządzenia dopasowana dla standardowego 200 litrowego wózka do farszu
- zintegrowany załadunek dla pojemników z regulowanym położeniem
- konstrukcja urządzenia wraz z wysokowydajną pompą solanki są wykonane całkowicie ze stali nierdzewnej