-->
Rühle model High-Tech IR56
Nastrzykiwarka wyposażona w 56 igieł i taką samą liczbę nożyków nacinających, jest przeznaczona do nastrzyku elementów mięsnych i drobiowych z kością i bez kości, mięsa kulinarnego oraz ryb. Dzięki specjalnej konstrukcji oraz sterowaniu mikroprocesorem wszystkich parametrów nastrzyku pozwala osiągnąć wysoką powtarzalność jakości produkowanych wyrobów.
  • indywidualne doprowadzenie solanki do każdej igły z osobna, pozwalające na większą precyzję i wydajność nastrzyku
  • wydajność urządzenia  do 5.000kg / godzinę
  • tenderizer – dodatkowa belka z systemem nożyków nacinających
  • niezależne odcinanie zasilania solanką poszczególnych igieł zapobiegające tworzeniu tzw. złogów solanki przy trafieniu igły na kość
  • zintegrowana stacja przygotowania solanki, której konstrukcja wyklucza kontakt przepracowanej solanki ze świeżą;
  • łatwa w utrzymaniu w czystości dzięki możliwości łatwego demontażu strefy roboczej
  • idealna do nastrzyku także dużych mięśni, poprzez zastosowanie taśmy podającej o szerokości 350mm
  • wysokość urządzenia dopasowana dla standardowego 200 litrowego wózka do farszu
  • zintegrowany załadunek dla pojemników z regulowanym położeniem
  • konstrukcja urządzenia wraz z wysokowydajną pompą solanki są wykonane całkowicie ze stali nierdzewnej